Lapan; Persediaan Masuk Universiti?

Wednesday, May 20, 2015


Persediaan? Preparation? Ah, I don't know anymore. It has been two weeks since I quit school and aku dah macam daging busuk di rumah ni. No life. No nothing. Life aku di rumah sekarang ni berbalik pula time lepas SPM tahun lalu; watching anime, reading manga, ternak lemak, sleeping, uhh, okay buruknya perangai anak dara ni hm. Nak kerja, nak kerja kat mana? McDonald dah penuh doh. Dekat area Kota Kinabalu ni aku tak tahu pun kat mana nak kerja. Kalau dapat kerja pun, mak aku bagi ka? Hahaha the complicated life of Fahtin Nadirah OTL. Kalau aku kerja kan, memang iPhone ada suda di tangan ni. Adei, sadisnya hidup /laughing while crying emoji/ ndak pa lah, ada rezeki lepas diploma nanti aku kerja la kejap. KEJAP JAK PUN. Dapat beli iPhone pun jadi lah.

Talking about university preparation, aku belum sedia apa-2 pun lagi. EHHHH? Okay okay jangan juga terkejut begitu bah. Actually, aku belum buat medical checkup, aku belum buat bank account, aku belum sahkan segala IC aku, parents aku, sijil lahir, slip SPM. Astaghfirullah banyak lagi sebenarnya tapi entah kenapa aku macam belum bergerak apa-2 lagi ni OTL. Barang-2 keperluan aku beli kat Mydin jak kali di Terengganu sana. Mau bawa dari Sabah. . .kargo beratus weh botak kepala bapa ku nah. hahahahaha. BB1M pun aku belum guna lagi dei. Mau beli novel English, tapi aku perlu beli buku Law juga. Eh, tapi aku teringat gambar yang Pinat bagi dekat wechat tadi. Beli jak dari senior murah sikit. HAHAHAHAHA AS IF. Tunggu aku rapat dulu dengan senior-2 yang same course baru aku bodek jyeah. *jahatnya* tu pun kalau ada yang mau jual. hm, kalau ada kan bagus. JIMAT. hahahahahaha. eh eh, belum apa-2 lagi berangan bagai. Ndak pa, nanti kita tunggu dan lihat ja macamana life aku as a universiti student wahahahaha.

Aku tetiba teringat pesan ustazah Hakimah time aku datang pergi sekolah mahu urus sijil berhenti. "Cari kawan biar di surau." Hm, maksudnya cari kawan yang baik la tu kan? Inshaa Allah. Moga Allah pertemukan aku dengan seorang yang baik dan boleh bimbing aku la dekat sana nanti. (and I'm not talking about jodoh here okay. pls.)

You Might Also Like

0 Comment(s)

ありがとございました!