Tiga Belas; Berakhirnya Sem Satu / Sem Pendek

Wednesday, August 12, 2015


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, akhirnya selesai juga peperiksaan akhir Sem Pendek UniSZA untuk Diploma Kohort Baru sesi 2015/16. Ecewah bukan main lagi panjang hahahhahahaha. Baru tersambung mau buat entry sebab seriously busy weh sebab tiga hari berturut kami exam, and hari ni baru habis. Fuh! Terasa bah freedom tu hahahahaha alaaa baru freedom sekali, nanti Sem 2 lagi banyak paper. Lagi wow lagi meletop! Sudah lah next semester start suda belajar Law subjects. Huhuhu. Oh ya, I didn't mention kan yang Sem Pendek ni kami belum belajar kos masing-masing? Ya, kami just belajar subjects wajib universiti. Subjects course belum lagi, next semester lah. Kalau tengok balik jadual, memang aku rasa mau terjun ke gaung ja weh. Entah lah, bagi aku semua subjects dia killer hahahaha. Heyyy belum cuba, belum tahu kan? Inshaa Allah selagi qudrat masih ada, aku mampu melakukannya!

Cuti semester ni, aku balik Selangor di rumah roommate aku kat Kuala Kubu Baru a.k.a KKB. Aku tak pernah dengar pun KKB ni, baru tahu tahun ni hahahaha. Kesian kan. Maklumlah, aku just tahu tempat-tempat yang selalu keluar tv. KKB jarang rasanya, entah lah. Aku pun jarang tengok tv, so... Aku balik Sabah lepas seminggu aku di rumah roommate aku. Inshaa Allah, aku balik lah. Kalau Allah tidak mengizinkan, maknanya tiga minggu la aku reput di rumah roommate aku hahaha. Ada housemate aku orang Sabah juga. Orang Sandakan. Baru tadi aku tanya dia, bila balik Sabah. Jawapan dia memang buat aku sentap menyentap entah berapa sentapan hahahahha. Dia cakap next year kali baru dia balik. Hm, raya tahun ni pun dia balik Kedah ikut kawan dia. Balik cuti sem ni pun dia ikut kawan dia, tapi pergi KL lah. Hm, aku pun tak mahu balik Sabah sebenarnya. Ya lah, aku kesian dengan parents aku susah payah cari duit untuk tiket balik aku. Aku rasa bersalah weh setiap kali kakak aku Whatsapp aku cakap dorang takde duit, takde duit. :'( tapi, since cuti lama, aku decide untuk balik Sabah. But if my parents can't afford my flight ticket back to Sabah, I think I need to rethink my decision again. Aku rasa aku stay kat rumah pak cik aku, or stay kat rumah roommate aku. Heyyyyy entah lah nakkkkk. Nanti-nanti ja la aku fikir semua tu. 

Yang penting aku dah jawab exam dengan tenang dan senang. Tinggal tunggu result ja lagi :D


You Might Also Like

0 Comment(s)

ありがとございました!