Lima Belas; Cuti Sem Dah Habis

Friday, September 04, 2015


Three weeks has passed like a wind, and I'm still here, grieving on the last few days in my beloved home in Sabah. Time sure killed us slowly, if you don't use it wisely. Huh, and here I am, writing a blog.

Well, I've decided not to get to sad or anything since it's really the time I should go back to where I should be. Aku balik bukan esok, tapi hari Isnin. And class started at 6 Sept, Ahad. Okay, to be really honest, aku tak sanggup mau ponteng class or what, sebab aku ni budak baik (from what my elder sister said) and yeah, a nerd. I'm afraid to break a rule. Even dulu time di asrama, dua rules ja aku berani break; bawa telefon and balik asrama lambat. Itu ja la. Yang lain tu memang A BIG FAT NO.

Put that aside, aku malas mau fikir pasal balik ni. I don't care anymore. Asal aku balik, okay la tu kan? Bukannya aku tak balik. Tiada siapa kisah kau balik ka tak di universiti ni. Pensyarah tak kan cari kau macam guru-gur cari kita masa zaman sekolah. Cakap pasal sekolah, aku actually rancang mau lawat kawan-kawan di Toh Puan. Tapi seriously masa tak mengizinkan and maybe bukan jodoh kami untuk berjumpa lagi buat masa sekarang. Aku rindu diorang weh, serious. Aku bukan setakat rindu CFC, aku rindu classmates aku dulu, dormmates, katil mate, tandas mate, segala-gala mate hahahaha lawak? ndak? okay aku diam. Aku rindu guru-guru juga. Ustaz ustazah, kakak2 kantin, mak cik tukang sapu, babu dewan, nenek comel dewan, orang-orang dewan (bukan si Joy sama kawan dia tu ah. Itu ndak la termasuk hahaha) tapi seriously lah aku rindu semuaaaaa yang ada di toh puan tu. Termasuk kucing hitam putih legend; si Montel. EEEEE RINDU! T T

Ah, sudah. Ada la ni yang nangis ni. Orang lain rindu UniSZA, aku rindu sekolah. LOL. Aku ndak tau lagi apa kenangan indah aku sepanjang di UniSZA. Banyak kawan, tapi susah mau cari best friend. Even thought you thought that person you could trust, they ended up stabbing you at the back. I've experienced it so aku malas mau rapat dengan orang yang aku baru kenal. I've had enough la. Cukup sekali dia buat aku begitu, sampai bila-bila aku ingat. 2 years tu tak lama. If I struggled enough, aku graduate from the university dengan cemerlang.

Oh ya, result final exam. Hm, alhamdulillah. Better than I expected it would be. I never thought I would got that high CGPA tapi rezeki yang Allah bagi memang tak disangka. I was told to maintain my grades, but I thought it would be hard for me in next semester. Since the short semester contained only the university subjects, memang lah senang kan sebab semua belajar benda yang sama bukan subject kos. This semester, kami start belajar kos sendiri. Huh, I can do it! YOSH!

Okay lah sampai sini ja lah for today. I don't know when will be next time I will update this blog, so I will just leave this here. See you later!

You Might Also Like

0 Comment(s)

ありがとございました!